Comparatii



Fie ca recunoastem sau nu, comparatiile sunt pe buzele si in mintea tuturor; bune sau rele, potrivite sau de prost augur, acestea reprezinta cauza majoritatii gandurilor si dorintelor noastre!

  Am observat in ultima vreme tot mai multe persoane care declara ca s-au saturat sa fie comparate. Aproape nimanui nu-i place sa fie comparat (exceptand situatia cand este el este cel apreciat...). Poate nu e foarte sanatos sa facem tot timpul comparatii, insa fara ele, cum am putea noi sa stim cine e bun si cine e mai putin bun? Cum am putea sa afirmam ca "X" este mai puternic decat "Y", daca nu printr-o comparatie? Sunt persoane care afirma ca ele nu compara, doar aleg! Dar eu ma intreb serios: cum poti sa alegi de exemplu, un laptop, daca nu il compari  cu altele zicandu-ti: "asta are procesor i3, la fel ca si asta, dar are frecventa de 1.6 Ghz, spre deosebire de celalalt 1.66 Ghz - hmm; celalalt are 1 gb de ram mai mult insa la primul  este mai buna frecventa" Daca analizezi un pic ce e pus intre ghilimele, o sa iti dai seama ca au fost destule comparatii pentru o singura alegere!
  
   Sa presupunem ca ai o firma si mai ai nevoie de un singur angajat... Iti stabilesti niste standarde la care ar trebui sa ajunga candidatul ideal si chemi la interviu 10 persoane care dupa C.V., par a se incadra in asteptarile tale. Din cele 10 persoane, 3 au confirmat ce aveau scris in C.V. si esti foarte indecis, nu stii pe cine sa alegi. Toti 3 sunt la fel de buni pentru postul vacant, pe cine alegi? cum faci selectia? Iti spun eu: incepi sa le cauti alte plusuri si minusuri  apoi,  comparandu-le, vei ajunge la o concluzie. Acest exemplu vine pentru a intari ideea ca avem nevoie de comparatii, si ca nu sunt intotdeauna rele, cum probabil sustin multi dintre cei care citesc acest articol!

  Sunt convins ca sunt destule situatii, in care nu avem nevoie de comparatii, sau unde sunt chiar nedorite, insa asa de obisnuiti suntem cu ele, incat, in orice moment - sunt inevitabile; Asa cum am  afirmat si in inceputul acestui articol - aproape tot ceea ce facem, tot ceea ce gandim - sunt urmari ale unor comparatii ce au la baza defapt diferentele dintre obiectele / persoanele comparate. :)


   "A cunoaşte întreaga lume nu este nimic în comparaţie cu faptul de a cunoaşte misterul interior al fiinţei tale" (Osho)

  P.S.: E doar parerea mea! ai dreptul sa nu fii de acord cu mine, dar numai daca poti sa si demonstrezi! :P
@Pascu Adrian

3 comentarii:

Mistocareala on martie 28, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

speram ca se v-a schimba ... :)

Florin on aprilie 01, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nici nu stiu ce sa comentez... Toti facem comparatii..

Trebuie sa asculti on aprilie 01, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Asta spun si eu... toti facen! dar mai sunt persoane care afirma ca nu fac, cel putin cand vine vorba de persoane...

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com