De ce am renuntat la TV


Nu crezi ca ar fi timpul sa renunti la TV?
   Pentru criticile ce vor urma acestei postari: ->acest articol prezinta doar niste puncte de vedere personale, pe care nu esti obligat sa le asculti, si nici sa fii de acord cu ele. Nu incerc sa conving pe nimeni, eu doar vin cu niste argumente contra televiziunii...daca nu esti dispus sa afli partile nasoale ale canalelor TV, shoot me (impusca-ma)! nuu, nu de-adevaratelea :), poti sa ma impusti cu mouse-ul apasand
 X-ul ala rosu de sus! 


   Inainte de a incepe campania anti-TV trebuie sa precizez ca sunt si posturi   de unde ai ce sa inveti, dar sunt convins ca acele canale educative nu prea au rating cum au rahaturile alea regizate  gen Tradati in dragoste, Fata lu' tata, Iubire interzisa, Sa te prezint parintilor, Pe banii parintilor, samd; STOP! sa nu crezi ca aceste emisiuni le stiu pentru ca le urmaresc; am fost nevoit sa apelez la amicii mei de pe facebook sa aflu mai multe titluri ale acestor rahaturi!


   Mai are vreun rost sa continui cu vestitele stiri de la ora 5 de pe ProTv in care sunt prezentati diferiti oameni ciobani, care se omoara din diverse motive (la fel de neinteresante)? sau de emisiunile de scandal, care ne prezinta informatii fara niciun continut util. Cu ce mi se schimba mie viata ca Monica l-a parasit pe Irinel? sau ca Pepe o batea pe Zavoranca? Astea sunt doar niste rahaturi care iti tin mintea ocupata degeaba!



   Mai este inca ceva daunator la TV! ghici ce...? Eeexact: tembelenoveliunea - care in loc sa se stinga ia amploare si in alte limbi decat in cele hispanice, semn ca a prins puternic la marele public. Nu trebuie sa asculti manele ca sa fii manelist, este suficient sa fii telenovelist. upss!! o sa imi iau injuraturi, e clar. Stiu ca am exagerat... dar asta doar pentru a amplifica inutilitatea acestui gen de filme, in care poti sa urmaresti primul episod, sa faci o pauza de 20 de episoade si sa observi ca defapt nu ai pierdut nimic, mai mult decat atat, poti sa prevezi ce se va intampla in urmatoarele episoade, ba chiar finalul!:)


   Unii parinti au impresia ca ar putea sa-si educe copiii uitandu-i 4-5 ore in fata televizorului la desenele animate si alea deja alterate de dragoni, si de tot felul de lucruri care nu sunt deloc educative. Cunosc personal copii ce au cosmaruri frecvent din cauza a ceea ce vad la TV. S-au dus desenele cu "nils holgersson", "strumfi", "tom & jerry" - acum sunt la moda niste aberatii greu digerabile pe care, unii oamenii le accepta pur si simplu fara sa gandeasca prea mult...


   Decat sa imi pierd timpul cu povesti de amor imposibile, cu intrigi, scandaluri, violuri si crime, prefer sa vizionez un film documentar din care am sanse mai mari sa raman cu ceva... nu? ce zici? 


   Am vazut de asemenea multe emisiuni in care prezentatorii erau barbati, insa cum acestia nu gadila deloc retina distinsilor domni de acasa, a fost nevoie sa mai plateasca si o rapandula sau doua sa umble pe jumatate dezbracata pe acolo. Nu conteaza ca e praf, conteaza ca e "buna"...


     Un alt lucru care ma dispera la TV este pauza pentru reclame mai ales cand vizionez un film; uneori este atat de lunga incat as putea sa iau cina, sa-mi faci un dus, si sa uit complet ca defapt eu ma uitam la un film acum. 


   De multe ori ma intreb daca nu cumva chiar noi suntem vinovati pentru prostul gust ce se extinde pe micile ecrane. Probabil ca ei ne ofera ceea ce noi ne dorim...e un cerc vicios. Oare incotro ne indreptam? Asta sa fie oare evolutia omenirii din zilele noastre?


Televiziunea este literatura analfabetului, cultura incultului, avuţia săracului, privilegiul neprivilegiatului, clubul exclusiv al maselor excluse. (Lee Loevinger)
@Pascu Adrian

15 comentarii:

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bravoooooooooooo!!! Din nou felicitari reusesti mereu sa ma surprinzi.!! Bravooo!!!!!!! Si ca sa nu te mai gandesti cine oare sunt.... :)) nici de data asta nu am sa ti zic... dar o sa ti dai tu seama!!!

pinguu on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Eh, sincer, eu prea putin ma folosesc de tv(poate 1-2 seriale, dar si alea doar le ascult, stiind limba)!Deci sta deschis, numa sa steie.
mai il folosesc seara inainte de somn, sa pun muzica, si ft rar ma prinzi uitandu-ma la un film(internetul e baza)

Si televiziunea o sa ajunga rau din cauza mentalitati m*iste de roman. De aia. Ca suntem disperati dupa scandaluri! si cu nenea din spatele unui post vede asta, pu asta ne ofera.
si gata, ca m-am enervat (io, pe mine, nu pe tine:)))

Unknown on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Felicitari!!:)

album on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Eu ma uit la discoveri Chanel , Sport.ro , National geografic ... aste-as programele tv favorite :)

Andreea Toma on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sunt perfect de acord cu cele spuse de tine. de aceea, tv-ul ocupa un loc codas in preferintele mele. Isi face loc in peisaj abia noaptea tarziu, dupa ce termin de citit, cand ma uit putin pe canalele cu documentare pana ce adorm. Prefer o carte in locul unui film. Ocazional, ma mai uit si la altceva decat documentare, dar nu prea am la ce.

Cristi on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Eu urmaresc mai mult emisiunile sportive si programele TV muzicale. :)

search spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Inchide tv-ul,aprinde mintea!

Irina Binder on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cate caractere suporta un comentariu? ca sa stiu cum ma rezum la injuraturi fata de toate emisiunile care promoveaza incultura, vulgaritatea si prostia crasa! :)

Adrian Pascu on noiembrie 18, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Irinia - La asta nu m-am gandit niciodata :)... insa sper sa fie nelimitat, ca fiecare sa ai abe spatiu unde sa-si spuna punctul de vedere.

Simte-te libera sa spui oricat, oricum si orice te-ar apasa! ;)

C.L.M. on noiembrie 21, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

asa:)) lasa tv ca dauneaza!

Cris-Mary on noiembrie 22, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Din ce in ce mai multa lume renunta la TV si nu ma suprinde cand te uiti la calitatea lucrurilor difuzate. Eu zic ca e o decizie buna!

Laur on noiembrie 23, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

History Channel, Discovery Science si NatGeo, in rest pentru mine televizorul este un fel de veioza cu telecomanda :)

Problema este ca televiziunea se adaptează după cererea maselor, mai exact, programele tv pot fi folosite ca un fel de indice al interesului (inteligentei ?) populației.

Uite un link la un TED despre chestia asta.

Zâna on noiembrie 28, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Am renuntat sa ma uit la Tv acum vreo 4 ani, probabil nepremeditat, ci pur si simplu s-a intamplat. Nu mai simteam nevoia sa vad nimic din ce-mi arata altii. Plus ca urasc stirile! daca e ceva cu adevarat important de obicei sigur se gaseste o persoana care sa ma informeze,daca nu.. stirile de la ora 5 sa le urmareasca cine vrea.

Ai vrea sa stii on noiembrie 28, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Zâna: Cam asa a fost si la mine...nu a fost o decizie la un moment dat, s-a intamplat treptat :)

Ramo on noiembrie 30, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

M-a distrat la culme postul asta. Nu din cauza ca n-ai dreptate, ci tocmai din cauza ca e exact asa cum zici. Televiziunile colcaie de porcarii si de ineptii si mult prea multi stau cu ochii buclucati in televizor, crezand toate tampeniile care li se servesc pe tava, fara sa filtreze nimic din ce aud. Cred ca nivelul de inteligenta e in scadere brusca, altfel nu imi pot explica emisiunile actuale.

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com